torsdag 13 maj 2010

Louise Olsson ställer ut på Galleri Södra Hamnen 31 i Skärhamn 13 maj - 13 juni


LOUISE OLSSON - glas
”Louise Olsson är född och uppvuxen i Grums och påbörjade sina glasstudier 1995 på Glasskolan i Orrefors. Intresset för glas och världen utanför Sveriges gränser ledde till att hon de senaste 10 åren arbetat och studerat utomlands i bland annat England, Turkiet, Norge och Skottland. Louise har en examen som konsthantverkare/formgivare från Glas og Keramikskolen på Bornholm, Danmark. Louise har tilldelats ett flertal nationella och internationella stipendier, varav det senaste är Northlands Creative Glass HOT Residency i Lybster, Skottland.
Formspråket har genom dessa influenser utvecklats från en strikt, funktionell estetik till ett mer fritt, objektorienterat uttryck. Det välgjorda, enkla men lekfulla i kombination med kontrasterna mellan det transparenta, klara och det opaka, färgstarka glaset kännetecknar hennes formgivning.
2006 mottog Louise Värmlands Museiförenings Konsthantverksstipendium med motiveringen För hennes välgjorda och vackra arbeten i vilka hon tillvaratar glaset som material och ger de traditionella formerna ett eget uttryck.”     Mer inf. går att hitta på hennes hemsida
www.louiseolsson.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar