tisdag 26 oktober 2010

En hälsning från Galleri KHVC

KARIN NATHORST WINDAHL, keramik
MARIANNE HALLBERG, keramik

"Stökigt med ändå ordnat"


23.10 - 21.11 2010


"Traditionellt bruksgods som diskbänkskonst". Så beskriver Karin och Marianne sin första gemensamma utställning som visas på Galleri KHVC med vernissage lördagen den 23:e oktober. Båda är verksamma som keramiker med tydlig inriktning på bruksgods. Deras konstnärliga uttryck kompletterar varandra och de tar båda avstamp i asiatiska materialtraditioner på helt egna sätt.
Karin Nathorst Windahl kommer främst att visa drejade tekannor, ett vardagsföremål som kan följa en genom ett helt liv. Kannan är en komplex form, där alla enskilda delar ska foma en helhet. Inspiration hämtar hon från asiatiskt porslin, Stig Lindberg, mexikanska broderier och sin blomsterrabatt.
Marianne Hallberg beskriver sitt arbete som uppdaterad bondromantik och allmoge. Hon gör bruksting och lika ofta bilder av bruksting. Vardagsföremålen lyfts fram att betraktas på nya sätt. Materialen har hon utforskat under många år; stengods med koboltblå dekor på vit glasyr.
Karin och Marianne har genom åren haft ett framgångsrikt samarbete. De har deltagit på konsthantverksmarknader; UPMARKET Göteborg och norska konsthantverkares marknad i Risör. Båda är aktiva i konsthantverksgruppen Sintra i Göteborg.
Öppet: Tisd-sönd 11.00-16.00


Varmt välkommen!
Konsthantverkscentrum
Galleri KHVC
Skepparegården, Wadköping
SE-702 15 Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar