onsdag 11 januari 2012

Smyckevåren

sintra
presenterar
FOUR
14 jan - 14 feb 2012
Four drivs av Malin Lövgren, Karin Roy Andersson, Ellen Jacobsen Holvik och Hanna Liljenberg. Det är en mötesplats för samtida smyckeskonst och utgörs av galleri, butik och verkstad i Linné, Göteborg. Planerna på en gemensam framtid utvecklades under studietiden på Högskolan för Design och Konsthantverk och 2010 startade verksamheten.
Four vill visa unika smycken av hög hantverksmässig kvalité som berör.

Malin Lövgren
Med passion för traditionellt hantverk och nya tekniker skapar jag mina smycken. Med kontraster, färger och materialval söker jag ständigt utmaningar och nya kreativa vägar. Smycken måste vara övertygande. De måste vara vältaliga och suggestiva. Det är den andan jag ständigt försöker ingjuta i mina exklusiva och tidlösa smycken.
Karin Roy Andersson
"The joy of repetition really is on me" - Hot Chip
Jag är en långdistanslöpare med en passion för upprepningar. Att gång på gång metodiskt och målmedvetet repetera en rörelse är något som präglar min personlighet och mitt arbete.
Jag fascineras av mångfald, mönster och rytmer. Likartade element som fogas samman och skapar balans. Min strävan är att skapa smycken där de små variationerna mellan byggstenarna formar en dynamisk helhet.
Ellen Jacobsen Holvik
Det jag fascineras av är det icke omedelbara, det är ingen figur som du snabbt kan avläsa utan du måste stanna upp och låt dig titta, fundera, ta dig tid. Det tar tid att undersöka och det tar tid att titta på det till synes enkla. Vi har så mycket information och budskap runt om kring oss - vi matas med det snabba och konkreta, nästan som om det ska vara snabbt och konkret endast för att vi ska hinna matas med ytterligare information. Dessa ständiga intryck kan blockera de inte så uppenbara sakerna. Missar vi sådant som kanske är viktigt för oss? Jag vill ge min betraktare tid att få vila i något. Du måste stanna upp, öppna dina sinnen och din tankevärld. Jag vill att du ska kunna återkomma till mina smycken, finna nya intressanta vinkar och inte direkt tröttna. Som om det finns något där som du kan utläsa mellan raderna.
Hanna Liljenberg
Mina växtliknande faner och papperssmycken är i kollision mellan det organiska och det stelt konstruerade. Det är den enskilda formen och upprepandet av denna som är arbetets konceptuella förutsättning. Med sin bräckliga skärpa kräver smycket bärarens närvaro och jag tilltalas av att du måste anpassa dig efter vad du bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar