måndag 18 juni 2012

Rum för ung kultur


I augusti öppnar ett nytt kulturhus för unga i centrala Göteborg. 


Rum för ung kultur erbjuder en arena för ung kultur, men det är stadens unga som sätter dess form och innehåll. Genom att tillhandahålla en professionell kulturkontext och arbeta utifrån de ungas egna initiativ, förutsättningar och erfarenheter vill vi skapa möjligheter och rum för alla med ett intresse för ung kultur. Vi vill på detta sätt också främja de ungas inflytande och delaktighet i stadens konst- och kulturliv. 

Rum för ung kulturs verksamhet bygger på delaktighet och medbestämmande. Vi ser därför en varaktig dialog med stadens unga som avgörande för att skapa ett levande kulturhus, likaså en samverkan med andra kulturaktörer. En viktig fråga för oss är att ständigt fråga oss vad kultur är. Detta bland annat för att ligga i framkant när det gäller att upptäcka nya saker, att vara aktuell för det som idag är intressant, och för att utmana det rådande kulturbegreppet. Vi vill gärna öppna dörren för nya idéer i skärningspunkten för vad som anses vara kultur. Vårt hus ska ju också bygga på det som unga idag är intresserade av. Arbetsbeskrivning
I detta arbete söker vi nu fem värdar Din roll blir att koppla samman unga människor i staden med vårt hus. Du ska se till att verksamheten som görs i huset stämmer överens med vad unga vill göra. Ditt uppdrag blir också att sprida detta. Omfattningen på arbetet är 8 timmar i veckan med start 1:a augusti. 

Läs mer här:


http://www.aditrorecruit.com

1 kommentar:

  1. 18-29 år där sprack det för mig. Men det låter som ett roligt jobb.

    SvaraRadera